Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oscilační obvody a paprsky X

K tématu oscilační obvody a paprsky X - ionizované záření:

http://uloz.to/xLmH6At/ionizacni-detektory-s-plynovou-naplni-doc

V popisu níže v tématu o kondenzátorech.
Diplomová práce: Elektret: 
http://uloz.to/xE3TuZh/elektret-pdf

                      tesla.jpg

Sám mám shromážděných mnoho podkladů a patentů od prvopočátku expanze elektrotechniky - je to můj koníček od školních let. Schématy systémů jsem se zabýval a některé i sám prověřoval, ale nejdříve, než se člověk pustí do práce je lepší si udělat teoretickou analýzu - ušetří to mnoho času pro jiné zajímavější věci. 

Pokud se někdo chce opravdu zajímat o energii zadarmo ( volná energie ) měl by si nejdříve vystopovat v historii prvopočátky systémů a patentů. Je to dobrý start a bude se každému potom lépe pracovat a pochopit i dnešní popularizované patenty. Dokáže analýzou včas vyloučí podvodníky, i když s části, ale jen opravdu s jedné části splňují podmínku použité konstrukce osvědčeného systému a nebo generátoru. Já této prezentaci systému říkám: dokonalost sama - poloviční pravda 
je jen dobře zmanipulovaná lež. 

Teslův generátor, jak prameny popisů a sám na to upozorňoval, že se musí dodržet technická konstrukce aby bylo dosažení ionizovaného záření. Podotýkám: ionizovaného záření - paprsky X, nikoliv efekt, který se nám dnes předvádí jako běžně konstruovaná Teslova VF indukční cívka !

Žádný moderní spínací obvod, na jakékoliv bázi nemůže nahradit uvedené zapojení a to jako elektrotechnik mohu potvrdit, lze tohoto efektu dosáhnout jen v elektronkách a modernější maserech - dotovaný polovodič běžného transistoru se prorazí.

Jak začala radiotelekomunikace ? Jiskřištěm - a co je na něm tak zvláštního ?

To právě - jiskřiště Tesla při svém popisu zdůrazňoval, protože při vysokém napětí a vybití kondenzátoru ( oscilační obvod ) dochází v jiskřišti k narušení energetických hladin atomů, elektrony získávají nadměrnou kinetickou energii - definuji velice zjednodušeně.

Morayovým generátorem, on sám právě využil tohoto poznatku a sám si elektronku navrhl a zkonstruoval podobně jako sám Tesla.
Tento fyzikální jev se dá na Google dohledat, abych ho nemusel podrobně popisovat. Ionizační záření - paprsky X. V elektronce při 15 KV až 25 KV dochází k bombardování katody a vlivem vysokého napětí jsou elektrony urychlovány na enormní kinetickou hodnotu 0,3 rychlosti světla a při 
dopadu na katodu narušují energetické obaly atomů a dochází k lavinovému nárostu energie - ionizačního záření X.

Jako první nevakuovanou elektronku se studenou katodou a oscilačním obvodem, kterou popisoval Tesla používal právě na volnou energii. Studená katoda je dnes moderní výraz, tak že ho v popisujících patentech nenaleznete. Kondenzátory si vyráběl sám a nemají s 
dnešními nic společného. Tesla zdůrazňoval dielektrikum a dnešní výraz: elektretové dielektrikum, abych nezaváděl chyby - popisoval jich více a to pro každé zapojení zvláště. Příklad dnešní svitkový a deskový s použití slídy.

Chce to studium aby člověk pochopil odkaz starých vynálezců a nic se nesmí pominou ani zanedbat, vše je důležité, často se to může v dnešní době zaměňovat za podobnou 
věc, i když plní stejnou - podobou funkci !

 

 

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Popovídání

Pavel,17. 2. 2014 13:36

Dobrý den,chtěl bych se vás na něco zeptat,tak pokud máte e-mail,tak mi prosím odpovězte ať mám adresu na odpověď s pozdravem a přáním hezkého dne Pavel Praha 4.

Lincoln-Cadillac-sell-and-repairs-USAcar@seznam.cz

Re: Popovídání

Ahoj Pavle,22. 9. 2014 18:01

Doufám, že to je váš e-mail: Lincoln-Cadillac-sell-and-repairs-USAcar@seznam.cz
Na něj vám právě odpovídám..
Zatím a díky za příspěvek.